Korpus: Bezlepkový ořechový (mimochodem z odřezků vím, že byl opravdu dobrý, na to, že bezlepkový a byl takový hutný, takže váhově hodně těžký, ale dobře tvarovatelný, recept do dvou forem, jedné střední a jedné malé a nižší)
300g Jizerky, 9 vajec, 1,5 vanilkového pudinku OETKER, 250g cukr, 2 ČL prášku do pečiva OETKER, 9 PL teplé vody.
Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky ušlehat s druhou polovinou cukru alespoň 4 minuty do pěny, pak přimíchat vodu a nakonec mouku smíchanou s pudinkem a prdopečem, opatrně smíchat s bílky. Péct 7 minut na 180 a pak snížit na 150 a péc cca 30 minut. (Ke konci zakrýt alobalem, aby nezhnědl, pravděpodobně to bude třeba.)
Krém: Pařiž ze 200g čokolády a 500ml šlehačky. (svařeno den předem, vychlazeno přes noc, druhý den vyšleháno - pozor na sražení!)
Potah: K2
Ozdoby: K2 a pravý marcipán
2 komentáře:
Jéééžiš,co já mám pořád do těch komentářů psát,Pořád jenom chválit ....:-)) Až něco zkazíš,tak to si s gustem zkritizuju.
:)))))
Okomentovat