Veškeré zde zveřejněné fotografie podléhají autorskému zákonu a není dovoleno je bez mého písemného souhlasu publikovat dále.



neděle 10. ledna 2010

Kotlety na smetaně - rychlovka

Venku je nádherně bílo a protože jsme si chtěli dopoledne co nejdéle užít venku - stavíme totiž už od včerejška jeskyni ze sněhu - musela jsem vymyslet jídlo, které nezabere moc času a zároveň nám dododá hodně energie, protože házení sněhem lopatou dost vyčerpá. Takže další jídlo, jež je nenáročné na přípravu, nezadělá kuchyň, nenašpiní nádobí a je za 20min hotové, jsou kotlety na smetaně, recept oblíbený z dětství od naší maminky.
4 kotlety (když jsou prorostlejší pustí víc šťávy a je to chutnější), brambory syrové nakrájené na plátky a cibule (tu si k tomuhle receptu poslední dobou přidávám já, někdy tam dám i slaninu, ale to už je extra nezdravé), smetana 30%.

Plátky masa opepřit, osolit, dát na dno pekáčku, na to vrstvu brambor, posolit je, na to cibuli + další vrstva brambor a posolit. Nakonec zalít šlehačkou a dát do vyhřáté trouby na 250°C na 20 min v přikrytém pekáčku + dalších 5 minut v odkrytém pekáčku.

1 komentář:

ivy řekl(a)...

Konečně v neděli nepaříš.My naopak pařili celý víkend :-)