Korpus jako u strakatého dortíku, akorát více ořechů.
Krém: 2 svařené smetany s 2 tyčinkama Kaštany
Mantinel: vyšlehané 1 máslo s polovinou salka a asi 5 lžícemi kakaa. Tento krém byl použit i na pomazání dortu. (Příště na pomazání bude lepší světlý krém, aby nezkresloval barvu marcipánu).
Skládání: dort je jedenkrát proříznut, vytvořen mantinel z máslového krému, (jinak by marcipán po potažení v místě dotyku tekl) naplněn čoko šlehačkovým krémem, pokladeno broskvemi a dána zbylá vrstva čoko šlehačkového krému. Celé opatlané čoko máslovým krémem.
Potah: Falešný marcipán z prosátého sušeného polotučného mléka a moučkového cukru v poměru 1:1 + na kilo marcipánu, (ty špetky upřesním později) špetka medu, špetka oleje, doplnit vodou cca 125ml) (s vodou velmi opatrně, ke konci ji přidáváme už jen tím, že ponoříme prsty do vody. Konzistence má být zhruba jako pěkně tvárná modelína)
Zdobení: White Icing - kytičky, falešný marcipán - lístečky. Na bocích použita strukturální fólie pro výrobu čokolády:)
6 komentářů:
No teda, ten je nadhernej, opravdu!!! Uz jsi profík.
Krása, krása, krása.. to se jinak říct nedá :-)
Děkuji holky! Ale kdepak profík, tam je chyb! Ale chutné to prý je :)
Chybí mi slova....jsi talent,oba dorty jsou náááádherné.A obdivuju i tvoji trpělivost :-))
Kam chodíš na ty nápady?To se ti samo v hlavě líhne,nebo na to máš nějakou předlohu?
Promiň mi ten hloupý dotaz :-))
No učim se od holek na internetu z diskuze na www.dama.cz - jak zabalit do marcipánu, jsou strašně hodné, poradí, pomohou a pak už to jde samo, předlohy nemám, ale nachám se inspirovat tím, co udělá někdo jiný a pak to tak nějak splácám dohromady, ale pod 6hodin s přípravou se ne a ne dostat. :)
Okomentovat