Veškeré zde zveřejněné fotografie podléhají autorskému zákonu a není dovoleno je bez mého písemného souhlasu publikovat dále.



čtvrtek 24. listopadu 2011

Mohou sedět tři malé děti vzadu v autě?

To je otázka :) a tak jsem studovala zákony a přišla na tohle:

Dítě, které měří nejvýše 150 cm a váží nejvýše 36 kg, by mělo být vždy přepravováno v autosedačce, která odpovídá hmotnosti a výšce dítěte.

(Pokud dítě přesáhne svou výškou limit 150 cm nebo hmotnost 36 kg, nemusí být přepravováno v autosedačce, ale lze jej přepravovat pouze za použití bezpečnostních pásů, je-li jimi dané sedadlo vybaveno. Pro představu, toto platí např. i pro dítě, které při 140 cm výšky váží 40 kg, nebo naopak při 155 cm výšky váží 30 kg.)

Při přepravě 3 dětí na zadních sedadlech, když jsou na zadních sedadlech už dvě autosedačky a třetí autosedačka se tam již nevejde, lze třetí dítě starší 3 let přepravovat s použitím bezpečnostního pásu - bez autosedačky.

(To platí u motorových vozidel, které mají nejméně čtyři kola a používají se pro dopravu osob a zároveň u vozidel, která mají nejvýše osm míst k přepravě osob, kromě místa řidiče, nebo která se považují za víceúčelová vozidla)


Odpověď tedy zní: Je to možné. Otázka je, zda je to bezpečné, či nikoli....
(Informace převzaty z http://www.besip.cz/)

Žádné komentáře: